Riigikohtu «haljasalalahend» tekitab omavalitsustele suuri lisakulusid

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: SCANPIX

Riigikohtu juunikuine lahend, mis kohustas tee omanikke sõiduteede ja kinnistute vahelisi haljasalasid korras hoidma, põhjustab kohalikele omavalitsustele suuri lisakulutusi.

Riigikohus otsustas nimelt 16. juunil tunnistada põhiseadusega vastuolus olevaks Tartu linnavolikogu määruse, mis kohustas teeäärsete kinnistute omanikke ja valdajaid hooldama lisaks kõnniteele ka oma kinnistu ja sõidutee vahele jäävat haljasala ja muud ala, mis tähendab, et selle ala korrashoiu kohustus langes üksnes tee omanikule, vahendab ERR Uudised.

Kohtuotsusest tulenevalt ongi suuremad omavalitsused asunud oma eelarveplaane ümber vaatama ja sellesse lisakulusid plaanima.

Viimastel aastatel kiirelt kasvanud Viimsi valla keskkonnaameti juhataja Viljar Kirikal ütles, et riigikohtu lahend paneb kõik uude valgusse ning kulud on suured, kuid teema on vallas tõstatatud ja sellega tegeletakse.

Kirkali hinnangul on riigikohtu otsus aga igati põhjendatud ning otsust, et kedagi ei saa sundida kellegi teise kinnistut hooldama, peab ta mõistlikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles