Tõmošenko: mind vahistatakse enne 24. augustit

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tõmošenko poolehoidjad avaldasid meelt Kiievis asuva kohtuhoone ees 22. juulil.
Julia Tõmošenko poolehoidjad avaldasid meelt Kiievis asuva kohtuhoone ees 22. juulil. Foto: SCANPIX

Ukraina endine peaminister Julia Tõmošenko uuris välja, et võimud plaanivad ta võtta vahi alla enne 24. augustit.

Ta ütles Kiievis Petšerski rajoonikohtu hoone ees ajakirjanikele, et sellise käsu on andnud president Viktor Janukovitš, vahendas Interfax.

Ukrainas tähistatakse 24. augustil iseseisvuspäeva ja Tõmošenko andmetel tahab riigipea, et opositsiooniga oleks selleks päevaks arved ära klaaritud.

«Mina arvan, et nende plaanid varisevad kokku,» ütles Tõmošenko ajalehe Ukrainskaja Pravda andmetel.

Endine valitsusjuht on seisukohal, et Petšerski rajoonikohust kont5rollib presidendi administratsioon ja ta kavatseb seda tõendada.

Tõmošenkot süüdistatakse ametivolituste ületamises gaasileppe sõlmimises Venemaaga aastal 2009. Kohtuprotsess algas 24. juunil ja see kulgeb vastuolulises õhkkonnas. 26. juulil leidis seal aset kaklus endise valitsusjuhi poolehoidjate ja eriüksuslaste vahel, milles lõhuti ära mitu kohtusaalis olnud pinki.

Tõmošenko on veendunud oma süütuses ja väidab, et on sattunud poliitilise tagakiusamise ohvriks. Süüdimõistmisel võib teda oodata ees 7- kuni 10-aastane vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles