Kõik politsei- ja piirivalveameti päästekopterid on rivist väljas

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästekopter Aegna saarel
Päästekopter Aegna saarel Foto: Hugo Udusaar

Politsei- ja piirivalveameti lennusalga Agusta Westland AW 139 kopterid on suhteliselt uued, kuid hetkel on kõik rivist väljas ja seetõttu puudub lennusalgal päästeoperatsioonide võimekus.

Siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler Erkki Koort rääkis, et kuigi algul olid kopterid planeeritud vaid piiri valvamiseks, kasutatakse neid tegelikult  hästi palju meditsiinilendudeks, vahendab ERR Uudised.

«Selletõttu ei ole kahjuks võimalik planeerida perioodilisi ja erakorralisi hooldusi selliselt, et kolme kopteriga oleks tagatud 24/7 ja 365 päeva aastas väljalennu võimekus,» ütles Koort.

Tema arvates oleks vaja teha muudatusi kopterite hooldussüsteemis ja ka paar kopterit juurde hankida, sest praeguseks on selge, et kolmest õhumasinast ei piisa ja Eesti vajaks veel kahte kopterit.

Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Mati Raidma aga ei näe lahendust kopterite juurde soetamises, vaid tehnilise hooldesüsteemi tugevdamises ja koostöölepingute võrgustiku loomises naabritega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles