Video: Putini jõudemonstratsioon Vene noorte suvelaagris

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa peaminister Vladimir Putin külastas eile Seligeri järve ääres olevat našistide korraldatud suvelaagrit, kus muu hulgas demonstreeris ka oma füüsilist vormi.

Valitsusjuht ronis ilma turvaseadmeteta ronimisseinal poolele kõrgusele, surus kätt noortega, painutas praepanni ja viskas nalja. Ta lubas järgmiseks suveks pool kilgrammi kaalus alla võtta, teatasid kohalikud uudisteagentuurid.

Putin on oma füüsilist vormi demonstreerinud mitmel suvel. Võib-olla kuulsaimad pildid on need, kus palja ülakehaga valitsusjuht püüab kala või käib jahil.

Seligeri järve ääres toimuv suvelaager on jätkuks našistide varasematele suvistele kogunemistele. Kremli-meelne Naši on endiselt üks laagri korraldajatest, kuid kogunemise programm on varasemaga võrreldes mitmekesisem.

Putin ei vastanud noorte küsimusele võimaliku kandideerimise kohta Vene presidendiks.

Venemaal võetakse noortelaagri külastamist ja ronimisseinal oma oskuste näitamisest valimiskampaania osana. Kuna Putini otsus kandideerimisest pole teada, siis otsitakse tema igast sammust selle kohta võimalikke vihjeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles