Lahjunud mära muutis loomakaitsjad ärevaks

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Loomakaitse Selts
Eesti Loomakaitse Selts Foto: Repro

Eesti Loomakaitse Seltsile (ELS) laekunud info kohaselt avastati Orissaare vallas Maasi külas hiljuti hobune, kes nägi tugevalt lahjunud välja ja pani loomakaitsjad veterinaarametilt abi otsima.

Loomakaitse seltsi esindaja Tania Selart rääkis, et neile teadaolevalt on hobune teadmata põhjustel tugevas alakaalus ning karjamaa, kus hobune ja tema varss viibivad, olevat rohust täiesti lage, kirjutas Saarte Hääl.

Paar päeva hiljem helistas loomast teatanud Katrin uuesti loomakaitse seltsi ja teatas, et oli ühendust võtnud Saaremaa veterinaarkeskuse juhataja Toivo Jürissoniga, uurimaks, kas inspektorid on käinud hobuse olukorda kontrollimas, kuid adekvaatset vastust ta ei saanud.

Veterinaarametniku kinnitusel ei ole loomakaitsjatel pahameeleks põhjust, sest juhtumi uurimine pole kuidagi venima jäänud ja Jürissoni sõnul jõudis info kehvas seisus hobusest jõudis keskusse 17. juulil ja volitatud loomaarst käis looma kontrollimas 20. juulil.

«Konkreetne loom, kelle kohta kaebus esitati, oli lahjunud, kuna loom oli haige ja imetas varssa,» põhjendas veterinaarkeskuse juht, kelle sõnul oli märal krooniline kopsuhaigus, mis oli tõenäoliselt ka looma hilisema surma põhjus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles