Venekeelsed saated vallutavad ETV2 vaadatuima aja

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuest aastast vahetab venekeelne «Aktuaalne Kaamera» kanalit, algusaega ning muutub poole pikemaks.
Uuest aastast vahetab venekeelne «Aktuaalne Kaamera» kanalit, algusaega ning muutub poole pikemaks. Foto: Artur Sadovski

Rahvusringhääling kolib kõik venekeelsed saated ETV2 kanalile, kus nende käsutusse antakse õhtune vaadatuim saateaeg.

«Sinna [ETV2 - toim] lähevad aasta algusest pikendatud uudised ja siis talve jooksul, ilmselt jaanuaris tunnine diskusioonisaade, mis hakkab olema otse-eetrist,» rääkis rahvusringhäälingu venekeelsete uudiste toimetuse juht Jevgenia Garanža Postimees.ee'le.

Tema sõnul on edaspidi kavas laiendada venekeelsete saadete vööndit ETV2-s kella 19.30-st kuni kella 22-ni. Tegemist on telekanalite vaadatuima saateajaga.

Lisaks senisest pooletunnisele uudistele ja diskussioonisaatele on sel ajal kavas näitama hakata vene keelde tõlgitud ETV saateid, mis pakuvad huvi ka muukeelsetele vaatajatele, aga ka arhiivisaateid ning sisse ostetud filme ja saateid. Samuti käivad praegu läbirääkimised haridusministeeriumiga venekeelse ja laiale auditooriumile suunatud majandusaate tegemiseks.

«Vaatame, kui palju meil raha ja jõudu on, et seda [venekeelsete saadet vööndit - toim] ellu viia,» sõnas Garanža.

Venekeelsete uudiste toimetusse lisandub neli uut tegijat. «Üks on kogenud ajakirjanik ja kaks noort reporterit, samuti saame oma režissööri, kes ka kunagi varem venekeelset AKd tegi,» iseloomustas toimetuse juht oma uusi kolleege.

Kogenud ajakirjanik on Dmitri Kulikov, kes on töötanud mitmes Eesti venekeelses väljaandes ja viimasel ajal tegeles Lätis ühe veebiprojekti arendamisega.

Diskussioonisaatesse pääsevad ka eestlased

Kes hakkab juhtima uut diskussioonisaadet, ei nõustunud Garanža täna veel ütlema. «Võib-olla paari nädala pärast,» sõnas ta.

Uus diskussioonisaade ei hakka Garanža sõnul olema 100 protsenti venekeelne, sest tegijad ei taha osalejate arvu ja auditooriumi piirata sellega, et inimene peab ilmtingimata vabalt valdama vene keelt.

«Kui inimesel on mida öelda, siis ta saab seda huvitavalt öelda ükskõik mis keeles, kui me leiame võimaluse tõlkimiseks või kiire kokkuvõtte tegemiseks,» kinnitas ta. Küll aga on tegijate kinnitusel eesmärgiks teha saade, mida oleks mugav jälgida eelkõige venekeelsetel vaatajatel.

Garanža sõnul ei esitanud nad rahvastikuministri büroole selle saate projekti, vaid tegemist oli teise saate kavaga. «Meil oli üks teine projekt, millest on raske loobuda, ja me proovime seda hiljem ellu viia,» kinnitas ta.

Praegu läheb venekeelne «Aktuaalne Kaamera» eetrisse kell 18.45 ja on 15 minutit pikk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles