Andmekaitse inspektsioon uurib fotokonkurssi «Totaalne paljastus»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Andmekaitse inspektsioon ootab teateid inimestelt, kelle fotosid on ilma nende loata avaldatud portaalis www.fotod.ee korraldataval konkursil.

«Isikuandmete kaitse laieneb ükskõik millisel kujul või vormis olevatele isiku tuvastamist võimaldavatele andmetele. Seetõttu on ka fotod või helisalvestused, mille alusel isik on tuvastatav, isikuandmed,» teatas inspektsiooni avalike suhete nõunik.

Inspektsiooni teatel on fotode avaldamine ilma sellel kujutatud isiku nõusolekuta seadusevastane ja seetõttu palutakse inimestel, kes ei ole andnud nõusolekut portaalis oma piltide avaldamiseks ja kelle õigusi on niimoodi rikutud, võtma ühendust inspektsiooniga.

Strike OÜ portaalis www.fotod.ee toimuv konkurss «Totaalne paljastus» kutsub üles avaldama fotot vallatust endast, poiss- või tüdruksõbrast ja võitma auhinda. Konkursil osaleb hulgaliselt alastipilte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles