Tamkivi: Reformierakonnal on Ilvese toetuseks allkirjad koos

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Tamkivi.
Jaanus Tamkivi. Foto: Urmas Luik

Kõik Reformierakonda kuuluvad 33 riigikogu liiget on andnud allkirja ametisoleva presidendi Toomas Hendrik Ilvese ülesseadmiseks presidendivalimiste esimeses hääletusvoorus, mis toimub Toompea lossis 29. augustil.

Reformierakonna saadikurühma esimees riigikogus, Jaanus Tamkivi ütles, et Ilves on viie aasta jooksul olnud väärikas riigipea euroopalikel väärtustel põhinevale Eestile ja erakond on veendunud, et riigipea suudab olla kogu rahva president ja ei hakka presidendi institutsiooni samal ajal täitma sisuga, mida põhiseadus ette ei näe.

Tamkivi hinnangul suudetakse seekord president riigikogus valida, sest parlamendi kolm saadikurühma ja kokku 75 inimest on teatanud oma toetusest ametisolevale presidendile.

«Toetus on tugev. Tasub silmas pidada, et riigikogu valiti alles kevadel, seega on presidendivalijatel üsna värske rahva otsemandaat,» arvas ta.

Ta meenutas, et Reformierakond teatas oma toetusest ametisolevale riigipeale juba enne riigikogu valimisi.

Tamkivi lisas, et järgmisel nädalal on kõigil Reformierakonna liikmetel võimalik presidendiga kohtuda ja tema senisest tegevusest ning seisukohtadest järgmise ametiaja künnisel aimu saada.

Kohtumine, mille toimumiseks on saadud Ilvese nõusolek, leiab aset Reformierakonna suvepäevadel Pärnumaal 13. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles