Suri tuntud vene pianist Nikolai Petrov

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Petrov novembris 2010.
Nikolai Petrov novembris 2010. Foto: SCANPIX

Moskvas suri tuntud vene pianist Nikolai Petrov (69), edastab telekanal Kultura.

Klaverivirtuoos sai 15. mail Minskis gastrollil viibides insuldi. Pärast seda toimetati ta haiglasse ja tema seisund oli kaua väga raske. Pianist tuli teadvusele 25. mail.

Petrov toimetati Vene eriolukordade ministeeriumi erilennukiga Minskist Moskvasse 7. juunil. Tookord peeti tema seisundit rahuldavaks, vahendas Lenta.ru.

Nõukogude Liidu rahvakunstniku aunimetust kandnud Petrov oli üks kõige tuntumatest vene pianistidest. Arvukad kontsertreisid viisid teda üle kogu maailma.

Petrov sündis 14. aprillil 1943 aastal Moskvas muusikute perekonnas. Juba Moskva konservatooriumis õppimise ajal sai temast kahe rahvusvahelise konkursi laureaat: Van Cliburni nimelise USAs ja Kuninganna Elizabethi nimelise Brüsselis.

Nikolai Petrov töötas Moskva konservatooriumis professorina. Ta omas mitmeid riiklikke autasusid, lisaks oli pianist Vene riikliku preemia laureaat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles