Üks lennusalga kopteritest on lennuvalmis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalve- ja politseiameti päästekopter.
Piirivalve- ja politseiameti päästekopter. Foto: Toomas Huik / Postimees

Üks kolmest politsei- ja piirivalveameti lennusalga kopterist sai kolmapäeva pärastlõunal remonditud ning on lennuvalmis.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja ütles BNSile, et Belgiast teele pandud stabilisaator jõudis teisipäeva õhtul Eestisse ning kolmapäeva pärastlõunaks sai üks kopter remonditud. Teine kopter, millele varuosi oodatakse, peaks praeguse prognoosi kohaselt korda saama järgmisel nädalal, lisas pressiesindaja.

Kolmas lennusalga kolmest kopterist on pikaajalisel hooldusel Belgias, mis lõpeb septembris. Kaks ülejäänud lennusalga AgustaWestland AW-139 kopterit jäid seisma erinevate rikete tõttu. Ühel kopteril ilmnes rike 8. juulil ja teisel 23. juulil. Ühel kahest kopterist oli katki saba stabilisaator ning teisel avastati sabarootori mehhanismis defekt.

Kopteri tootja AgustaWestland on teatanud kõigile kopteri AW139 kasutajatele, et on tänavu 2. mail Kataris sama tüüpi kopteri sabarootori mehhanismi tehniliste probleemide tõttu algatanud uurimise ja ilmnenud defektide analüüsi.

Tänavu juunis saadetud kirjas seisab, et kontrollitud on umbes 65 protsenti kõigi kasutuses olevate kopterite sabarootori labadest. Neist umbes 70 protsendil ei avastatud mingeid defekte ning ülejäänud on võimalik parandada.

Politsei ja piirivalveamet võttis kolmanda AgustaWestland-139 tüüpi helikopteri teenistusse tänavu veebruaris. Esimese sama tüüpi kopteri sai piirivalve kätte 2007. aasta septembris ja teise 2008. aasta lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles