Eestlased said lingvistika olümpiaadil USA ja Venemaa järel kolmanda koha

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõnastikud.
Sõnastikud. Foto: Toomas Huik/Postimees

USA-s toimunud rahvusvahelisel lingvistikaolümpiaadil saavutasid Eesti noored keskmise tulemuse arvestuses individuaalvõistluses USA ja Venemaa järel kolmanda koha.

29. juulil USA-s Pittsburghis lõppenud rahvusvahelisel lingvistikaolümpiaadil sai Eva-Lotta Käsper kuldmedali (üldarvestuses 2. koht), Ralf Ahi ja Mihhail Afanasjev pronksmedalid ning Sandra Schumann diplomi, teatas Tartu Ülikool.

Olümpiaadil esindas Eestit  meeskond koosseisus Eva-Lotta Käsper (Hugo Treffneri Gümnaasium), Sandra Schumann ja Ralf Ahi (Tallinna Reaalkool) ning Mihhail Afanasjev (Kuressaare Täiskasvanute Gümnaasium).

Individuaalvõistluse ülesanded olid sel korral USAs kõneldava indiaanikeele menomini verbimorfoloogiast, fääri keele ortograafiast, Libeerias kõneldava vai keele sõnaühenditest, asteekide klassikalise keele nahuatli liitsõnadest ja ühest «tehiskeelest» – triipkoodist. Meeskondlik ülesanne käsitles sanskriti värsivormi seaduspärasusi.

Rahvusvaheline lingvistikaolümpiaad toimus 9. korda. Eesti meeskond on osalenud kõikidel rahvusvahelistel lingvistikaolümpiaadidel alates esimesest 2003. aastal. Meeskonna juhi Renate Pajusalu sõnul on olümpiaad aastate jooksul märgatavalt kasvanud. Seekordsest olümpiaadist võttis osa 102 õpilast, esindatud oli 19 riiki, kokku osales 27 meeskonda (mõned riigid olid esindatud kahe meeskonnaga). Rahvusvahelises žüriis esindas Eestit Rosina Savisaar.

Meeskonna ettevalmistust ja sõitu olümpiaadile toetas Haridus- ja Teadusministeerium TÜ teaduskooli ja riikliku programmi «Eesti keel ja kultuurimälu» kaudu.

Tartu Ülikooli Teaduskool koordineerib Eesti aineolümpiaadide korraldamist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles