Keskkonnainspektsioon sai kohtuotsuse täitmiseks ligi 25 000 eurot

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valitsus otsustas tänasel istungil eraldada reservist keskkonnainspektsioonile 24 753 eurot kohtuotsuse täitmiseks.

Tallinna halduskohtu mais tehtud otsuse kohaselt tuleb keskkonnainspektsioonil tagasi maksta OÜ-lt Hagudi Kruus alusetult nõutud hüvitis ja tasuda ka kohtukulud.

2009. aasta veebruaris kontrollis keskkonnainspektsioon Rapla vallas Hagudi külas Hagudi kruusakarjääris toimuvat tegevust ning selle käigus selgus, et kruusakarjääris on maavaravaru kaevandatud allapoole mäeeraldise alumist piiri.

OÜ Hagudi Kruus suhtes alustati kriminaalmenetlust ning 2009. aasta juunis tegi keskkonnainspektsioon OÜle ettepaneku hüvitada vabatahtlikult keskkonnakahju 715 239 krooni ehk 45 712 euro ulatuses. Ettevõte nõustus inspektsiooni esitatud ettepanekuga ja tasus summa, misjärel lõpetas Lääne ringkonnaprokuratuur kriminaalmenetluse.

2010. aasta septembris aga esitas OÜ Hagudi Kruus keskkonnainspektsioonile kirjaliku taotluse, millles leidis, et inspektsioonile makstud hüvitis on tasutud alusetult ning soovis summa tagastamist. Keskkonnainspektsiooni hinnangul oli nende ettepanek õiguspärane ja nad leidsid, et makstud hüvitis ei kuulu tagastamisele.

2010. aasta detsembris esitas ettevõte Tallinna halduskohtule kaebuse, milles nõudis keskkonnainspektsioonilt keskkonnale tekitatud kahju eest enamtasutud hüvitist 373 159 krooni ehk 23 849 eurot koos arvestatava viivise ja intressiga.

Inspektsiooni hinnangul puudub alus halduskohtu korrigeeritud kahjuarvestuse vaidlustamiseks, sest see põhineb OÜ Eesti Geoloogiakeskuse tehtud geoloogilise uuringu tulemustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles