Joel Steinfeldt jäi maakohtus süüdi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusik Joel Steinfeldt tänavu 21. jaanuaril ehk paarkümmend päeva pärast kohtu kinnituse leidnud nooruki väärkohtlemisjuhtumit kontserti andmas.
Muusik Joel Steinfeldt tänavu 21. jaanuaril ehk paarkümmend päeva pärast kohtu kinnituse leidnud nooruki väärkohtlemisjuhtumit kontserti andmas. Foto: Marina Puškar

Kohtuotsuse kättesaamist kaua vältinud muusik Joel Steinfeldt läks eile Harju maakohtust otsust vastu võtma, kuid kaebas enda süüdimõistmise lapse kehalises väärkohtlemises kohe edasi.


Tänavu 2. jaanuaril tekkis Joel Steinfeldtil (58) oma elukohas Tallinnas Priisle teel tüli 15-aastase poisiga, keda ärritunud laulja lõi korduvalt käega näkku. Kui esialgu kahtlustas prokuratuur Steinfeldti ka selles, et mees sundis sama poissi vägivaldselt endaga vahekorda astuma, siis seksuaalkuriteos süüdistuse esitamiseks tõendeid siiski ei leitud.

Nii saatiski Põhja ringkonnaprokuratuur laulja kohtu alla vaid poisi peksmise süüdistusega, mille eest Harju maakohus karistas meest 3. novembril 10 500-kroonise rahatrahviga. Kriminaalasja alustas prokuratuur aasta alguses, kui nooruk teatas politseile, et Steinfeldt on teda füüsiliselt rünnanud ja seksuaalselt kuritarvitanud.

Põhja ringkonnaprokurör Lea Pähkel nentis, et kuna kannatanu oli sündmuste toimumise ajal 15-aastane, siis polnud küsimus mitte selles, kas Steinfeldt oli poisiga seksuaalvahekorras, vaid millistel asjaoludel see vahekord võis toimuda. Kuna üle 14-aastase noore vabatahtlik intiimvahekord täiskasvanuga pole kuritegu, uuris politsei seda, kas Steinfeldt kasutas selleks vägivalda või sundi. Selle kohta aga tõendeid ei leitud.

Kohus tegi otsuse käskmenetluse korras, millega tavaliselt lahendatakse eriti selgete asjaolude ja tõenditega kergemakaalulisi süüasju. See tähendab, et süüdistatavat ennast kohtusse ei kutsuta ja kohtunik teeb otsuse kabinetivaikuses toimikumaterjalide põhjal.
Otsus muutub sel juhul avalikuks aga alles siis, kui süüdimõistetu on oma allkirjaga tõendanud, et on otsuse kätte saanud.

Kuigi Harju maakohus saatis otsuse Steinfeldtile kohe tähitud kirjaga, ei läinud laulja sellele nädalaid järele. «Ta ütles, et pole tähitud kirja saabumise teatist näinud ja tal on varemgi posti saabumisega probleeme olnud,» edastas Steinfeldti sõnu tema kaitsja Rein Kiviloo.

Tänaseks on Kiviloo juba muusiku endine kaitsja, kuna eile esitas advokaat enda taandamisavalduse. Miks, jättis Kiviloo kliendisuhtluse konfidentsiaalsusele viidates vastamata.

Napilt enne, kui politsei oleks Steinfeldti otsuse kättetoimetamiseks otsima hakanud, ilmus laulja eile lõpuks ise Harju maakohtusse otsusele allkirja andma, kuid teatas samas ka süüdimõistmise vaidlustamisest. See tähendab, et kohus hakkab kriminaalasja nüüd arutama üldmenetluse korras.

Steinfeldt ise toimunu ega ka otsuse kohta mingeid kommentaare anda ei soovinud. «Ma ei suhtle meediaga,» teatas ta ning lõpetas kõne.

Õhtuleht kirjutas tänavu jaanuaris politseisse avalduse kirjutanud 15-aastasest Patricust, kes põgenes möödunud aasta lõpul Puiatu erikoolist. Poisi sõnul varjas Steinfeldt teda kolm nädalat ja kolm päeva ning kuritarvitas seksuaalselt igal ööl.

Muusiku minevik
• Väidetavalt elas 1998. aastal Joel Steinfeldti juures kaks kuud 12-aastane poiss.
• Samuti on laulja tunnistanud, et tema korteris on elanud toona alaealine invalaulja Arnold Oksmaa.
• Kuigi Eestis pole Steinfeldti varem kriminaalkorras karistatud, on Itaalia ametivõimud teda karistanud reaalse vangistusega, seda Õhtulehe andmetel väikese poisi peksmise ja vägistamise eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles