Rakvere raamatukogu langes munarünnaku ohvriks

Toomas Herm
, Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanamunad..
Kanamunad.. Foto: Ove Maidla.

Eelmise nädala esmaspäeva ja teisipäeva õhtul viskasid poisikesed Rakveres maakonna keskraamatukogu fuajeesse tooreid kanamune.

Raamatukogu töötaja Õilme rääkis, et esimene toores kanamuna lendas fuajeesse vaiba peale esmaspäeval kell 17.10, kirjutas Virumaa Teataja.

 Teine muna järgnes poole tunni möödudes ja tabas turvaväravat.

«Uks tehti ruttu lahti ja muna lendas sisse,» kirjeldas Õilme nähtut.

Järgmisel päeval sattus raamatukogu munarünnaku alla kell 18.45. Õilme sõnul tulid kolm poissi kolmandalt korruselt alla, üleriided seljas.

Jõudnud välisukseni, keeras üks neist ringi ja lasi muna lendu. Parajasti riietuv klient oleks Õilme sõnul munaga äärepealt pihta saanud. Natukese aja pärast lendas raamatukogu fuajeesse vähemalt kaks muna.

Kõik raamatukokku visatud toored munad purunesid.

Õilme sõnul pole raamatukogu kümneaastase tegevuse jooksul varem midagi sellist juhtunud. Et munarünnak häiris nii raamatukogu tööd kui ka kliente, pöörduti politseisse.

Rakvere politseiosakonna vanemkonstaabel Sirje Eirand rääkis, et juhtunu kohta alustati väärteomenetlus avaliku korra raske rikkumise paragrahvi alusel. Süüdlasele võib määrata kuni 6000 krooni suuruse rahatrahvi või aresti. Süüdivus selle paragrahvi järgi algab alates 14. eluaastast.

Politsei andmetel viskasid raamatukokku mune poisikesed, kes ise siis nurga tagant piilusid, kuidas see mõjub. Korravalvurite kohale jõudes jooksid kurikaelad laiali.

Eirandi sõnul ta aimab, kes võisid mune loopida. Seni pole kedagi üle kuulatud.

Noorsoopolitseiniku ütlust mööda oli üks lapsevanem märganud, kuidas lapsed loopisid tooreid kanamune vastu majaseina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles