Võrumaa metsast leiti kaitseväelase surnukeha

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üleeile hukkus Võru vallas 30–aastane kaadrikaitseväelane, juhtunu asjaolud on täpsustamisel.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina ütles Postimees.ee’le, et 2. augusti hommikul leiti Võru valla metsast 30-aastase mehe surnukeha.

«Kinnitame, et hukkunuks on kaitseväelane,» ütles Kostina.

Täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks alustas Võru kriminaalteenistus kriminaalmenetlust. Postimees.ee andmetel oli kaitseväelase surmarelvaks tema enda teenistusrelv.

Kaitseväe pressijaoskonna ülem Ingrid Mühling kinnitas, et Võrumaal oli surmajuhtum, mida uurib politsei.

Midagi täpsemat ei soovinud Mühling hukkunu või toimunu kohta veel avaldada.

Lõuna kaitseringkonna teabeohvitseri Kristjan Kostabi kinnitusel oli hukkunu näol tegemist samasse kaitseringkonda kuulunud tegevkaitseväelasega. Kuperjanovi jalaväepataljonile oli see vahejuhtum tema kinnitusel väga ootamatu.

Pea aastataguse surmajuhtumi uurimine lõpetatud

Vähem kui aasta tagasi lasi end maha Afganistanis mõlemad jalad kaotanud endine kaitseväelane Aare Viirmaa ja tema surma uurimine on tänaseks prokuröri loal lõpetatud, sest puudusid kuriteokoosseisu tunnused ja kriminaalmenetluse alus.

Kriminaalasja eeluurimise käigus ei tuvastatud, et Viirmaal esinevad kehavigastused ja nende tagajärjel saabunud surm oleks põhjustatud teise isiku poolt toimepandud vägivaldse käitumise või tegevusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles