Austria ja Leedu ametnikud klaarisid suhteid

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Golovatov.
Mihhail Golovatov. Foto: SCANPIX

Austria ja Leedu ametnikud kohtusid täna Viinis, et arutada Viini ja Vilniuse vahel diplomaatilise tüli põhjustanud KGB endise polkovniku Mihhail Golovatovi juhtumit.

Austria justiitsministeeriumi teatel olid Leedu justiitsministeeriumi, prokuratuuri ja saatkonna esindajatega peetud kõnelused konstruktiivsed. Ka kinnitas ministeerium, et pooled on kokku leppinud ka järgmises kohtumises, kuid selle toimumisaega ja –kohta ministeerium ei avalikustanud, vahendas uudistevõrk AFP.

«Osa küsimusi on endiselt vastuseta,» ütles aga Leedu asevälisminister Asta Skaisgiryte Liauskiene täna Austria raadiole Oe1, viidates kahe riigi vahel arusaamatusi tekitanud juhtumile, kus Austria võimud vabastasid lühiajaliselt kinni peetud KGB endise polkovniku, keda Leedu võimud soovivad tuua kohtu ette süüdistatuna osalemises 1991. aasta Vilniuse veresaunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles