Eesti muretses Kabuli tsiviillennuvälja töötajatele helkurvestid

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti asjur Daniel Erik Schaer lennujaamatöötajale varustust üleandmas.
Eesti asjur Daniel Erik Schaer lennujaamatöötajale varustust üleandmas. Foto: Välisministeerium

Eile said Afganistani pealinna Kabuli tsiviillennuvälja töötajad kätte Eesti hangitud helkurvestid, juhtimissauad ja muu ohutusvarustus, mis aitab koordineerida lennuvahendite maapealset liiklust.


Kabuli tsiviillennuväljal töötavatele kohalikele perroonimeeskonna liikmetele anti üle elektron-plafoonid auto katustele paigaldamiseks, helkurvestid, juhtimissauad, autokleebiste komplektid kirjaga: «Follow me» ja «Kabul airport», teatas välisministeerium.

Varustus hangiti välisministeeriumi ja MTÜ Lennubaasi Ohvitseride Kogu ühise arengukoostööprojekti raames, mille maksumus on 42 000 krooni. Projekti eestvedaja on Kabuli rahvusvahelisel lennuväljal teeniv perroonimeeskonna ülem vanemveebel Kaido Külasalu.

Eesti asjuri Daniel Erik Schaeri sõnul on Kabuli lennuväli seoses laialdase ülesehitustööga Afganistanis väga suure koormuse all ning hiljuti avati uus terminaal, mida kasutatakse hetkel 26 000 inimese lennutamiseks palverännakule Hajji.

Lennuväljale maanduvad nii regulaarlende tegevad liinilennukid, tsiviil- ja tšarterlennud ning transportlennukid.

«Kvaliteetsete ohutusvahendite kasutusele võtmine aitab tõsta lennuvälja töökvaliteeti ja samuti motiveerida kohalikke ametnikke oma tööd paremini organiseerima ning edasi arendama lennuvälja ohutusega seotud valdkondi,» ütles Schaer.

Afganistan kuulub Eesti arengukoostöö prioriteetsete partnerriikide hulka. Alates 2006. aasta septembrist töötab Afganistanis Eesti tsiviilesindaja, kes korraldab seal arengukoostööprojektide teostamist.

Käesoleva aasta märtsist alates koordineerib Eesti meditsiiniekspert tervishoiuvaldkonna arendamist Helmandi provintsis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles