Eksperdid: Itaalia kriis mõjutaks ka Eestit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heido Vitsur
Heido Vitsur Foto: Peeter Langovits

Euroopa võlakriisi järgmisteks ohvriteks on viimastel päevadel tõusnud Itaalia ja Hispaania ning ekspertide hinnangul mõjutaks süvenev kriis neis riikides kogu maailma, sealhulgas ka Eesti majandust.

Finantsturud spekuleerivad, et varsti vajavad Euroopa suuremate hulka kuuluvad majandused võlakoormusega toimetulekuks rahvusvahelist abi, teatas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Analüütikud hoiatavad, et kui Itaalia probleemid suurenevad, on seda tunda kõikjal maailmas, puutumata ei jääks ka Eesti majandus.

«Itaaliale ja Hispaaniale on andnud laenusid Euroopa suurriigid. Kui näiteks Saksa kommertspangad satuvad raskustesse, siis mõjub see mitte ainult Itaalia, Hispaania, Saksamaa majandusele, vaid kogu maailma majandusele ja ka meile,» selgitas Arengufondi majandusekspert Heido Vitsur.

Avaroni fondijuht ja partner Peter Priisalm märkis, et eurotsooni suurriikide hädade korral võivad väheneda tellimused Eesti eksportijatele, kokku võiksid kuivada ka euroliidu struktuurifondide abirahad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles