Saaremaal murti taas lambaid

Hanneli Rudi
, «Postimees»
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lambakari aasal.
Lambakari aasal. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Juulis avalikkuse tähelepanu pälvinud jõhkratele lammaste murdmise juhtumitele Mustjala vallas Paatsa külas tuli selle nädala algul lisa naabervalla Kaarma Koidula külas.

Keskkonnaameti pressiesindaja Aet Truu sõnul tuli keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni metsanduse juhtivspetsialistil Roland Rüütlil järjekordset lambakarjas toime pandud murdmistööd vaatama minna Kaarma vallas Koidula külas, kust teatati nelja lamba murdmisest, kirjutab Saarte Hääl.

Kes sealse veretöö taga on – hundid või hulkuvad koerad –, pole praegu veel teada, sest ekspertiis ei ole ses osas veel lõppenud. Juulikuiste murdmiste osas on Truu sõnul ekspertiis tehtud ja sellega on määratud, et 70-protsendilise tõenäosusega olid murdjad hundid.

Kuigi murdmistele on nüüdseks lisa tulnud, ei arva keskkonnaametnikud veel, et huntide küttimiseks tuleks Saaremaal eriluba välja anda, nimelt on Saaremaal teadaolevalt endiselt vaid kolm hunti, kel järglasi pole olnud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles