Tõmošenko kohtuprotsessil andis tunnistusi Ukraina peaminister

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina endine peaminister Julia Tõmošenko
Ukraina endine peaminister Julia Tõmošenko Foto: SCANPIX

Ukraina peaminister Mõkola Azarov andis täna tunnistusi oma eelkäija Julia Tõmošenko ametivõimu kuritarvitamisega seotud kohtuprotsessil, vahendas AFP.

Azarovi ülekuulamine algas sellega, et Tõmošenko nõudis vene-ukraina tõlki, et mõista peaministri öeldut. Azarov räägib tavaliselt avalikult vene keeles, Tõmošenko aga alati ukraina keeles. «Ma ei mõista vene keelt,» ütles Tõmošenko, ehkki ta oskab suurepäraselt tegelikult ka seda keelt. «Palun andke mulle ukraina keelt mitterääkiva Ukraina peaministri mõistmiseks tõlk,» lisas ta.

Tõmošenko on kohtu all Venemaaga 2009. aastal sõlmitud gaasileppe pärast, millega ta tekitas Ukraina eelarvele enam kui 133 miljoni euro suuruse kahju.

Azarovi sõnul küsis ta isiklikult Putinilt, kuidas Moskval õnnestus allkirjastada tehing, mis on ta naaberriigile nii kahjulik. «Ta vastas, et ta ei mõistnud põhjuseid isiklikult ning parem oleks küsida Ukraina ametnikelt, kes riigi huve esindavad,» lisas Azarov. Ukraina uus valitsus tegeleb sellega, et sõlmitud lepingut uuesti üle vaadata.

Kohtuprotsess endise peaministri üle algas 24. juunil. Tõmošenko on veendunud oma süütuses ja väidab, et on sattunud poliitilise tagakiusamise ohvriks. Süüdimõistmise korral ootab endist peaministrit kuni kümneaastane vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles