Aasta kodaniku tiitli sai Rainer Nõlvak

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Nõlvak.
Rainer Nõlvak. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Rahvastikuminister Urve Palo andis täna aasta kodaniku tiitli Rainer Nõlvakule.

Rahvastikuminister Urve Palo sõnul näitasid kõik 50 000 «Teeme Ära» aktsioonis osalenud Eestimaa inimest üles märkimisväärset kodanikutunnet näitasid  ning nad  kõik väärivad tunnustust, vahendas ministri pressiesindaja.

«See aga poleks saanud võimalikuks ilma Rainer Nõlvaku ja tema kaaslaste tööta. Nende tehtu väärib esiletõstmist mitmel põhjusel: projekt «Teeme Ära» leidis parima viisi, kuidas tugevdada inimeste kodaniku- ja ühtekuuluvustunnet ning
andis eeskuju kõikidele inimestele Eestimaal- kodanikele ja mittekodanikele, ka neile, kes ise kaasa ei löönud,» sõnas Palo.

Kodanikupäev on pühendatud Eesti kodanikule, tema õigustele ja kohustustele. Käesoleva aasta kodanikupäeva moto on «Eesti Vabariik läbi üheksakümne aasta».

Eestis on kodanikupäeva tähistatud aastast 1999. Eelmisel aastal sai aasta kodaniku tiitli Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liidu nõukogu esimees Lagle Parek, 2006. aastal sai aga aasta kodanikuks kahekordne olümpiavõitja Andrus Veerpalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles