Surmaga lõppevad veeõnnetused teevad päästjatele endiselt peavalu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Priit Mürk.

Inimeste surmaga lõppevad veeõnnetused teevad päästjatele endiselt palju peavalu. Kui läinud aastal küündis uppumissurmade arv 60ni, siis tänaseks on see ületanud juba 40 piiri

Täna viis päästeamet Võrus Tamula järvel läbi päästeõppuse, mille käigus sattus kujuteldavasse uppumisohtu suurem hulk inimesi, kus stsenaariumi kohaselt tekkis järvel ujuval alusel grillist tulekahju ning päästmist vajas enam kui 10 inimest, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Tegelikult suvi on olnud ilus ja inimesed ilusat suveilma ka naudivad ning tihtipeale käib selle juurde ka alkoholitarbimine, nii et see õppuse stsenaarium oli koostatud küllaltki elulähedane,» rääkis päästetööde teenistuse juhi asetäitja Riho Sõmermaa.

«Täpselt nii nagu eelneval aastal oli palju uppumissurmasid, näitab statistika, et ka tänavu on meil üsna rohkete traagiliste inimeste surmaga lõppenud õnnetustega aasta. Selle teemaga tuleb tegeleda ja päästeamet tegelebki - teeb selgitustööd elanike hulgas ja teavitab ohtudest,» sõnas Sõmermaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles