Miinijahtija Admiral Cowan külastab Kuressaare Merepäevi

Hanneli Rudi
, «Postimees»
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Admiral Cowan miinisadamas
Admiral Cowan miinisadamas Foto: Peeter Langovits

Miinijahtija Admiral Cowan külastab sel nädalavahetusel sõpruslinna Kuressaaret Saaremaa merenädala ürituste raames.

Miinijahtija asus Roomassaare poole teele neljapäeval, pärast Erna retke võistlejate toimetamist võistluse dessandipaika Harjumaal Salmistus, teatas kaitseväe peastaap. Reede hommikul osales laev merepäevade avatseremoonial. Laeva võtsid vastu Kuressaare linnavalitsuse esindajad.

Laev on avatud kõigile külalistele laupäeval ja pühapäeval kell 13 kuni 17 Roomassaare sadamas.  Meeskond tutvustab miinijahtija ülesandeid ja tehnikat ning vastab küsimustele mereväelase elukutse ja teenistuse kohta.

Admiral Cowan on Kuressaare sõpruslaev alates 2008. aastast. Laev külastab igal aastal Kuressaaret ja osaleb merepäevadel, et tutvustada mereväge ning pakkuda saarlastele ja teistele külastajatele võimalust tutvuda mereväe ja kaitseväega.

Admiral Cowani komandör on vanemleitnant Janek Naur. Miinijahtija on saanud nime admiral Walter Cowani järgi, kes oli Vabadussõja ajal Läänemerel tegutsenud Briti kergeristlejate eskaadri ülem.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles