Norra politsei: Breivik tegutses ilmselt üksi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra politseiülem Johan Fredriksen (vasakul) ja prokurör Christian Hatlo.
Norra politseiülem Johan Fredriksen (vasakul) ja prokurör Christian Hatlo. Foto: SCANPIX

Kõik asitõendid viitavad sellele, et Norra äärmuslane Anders Behring Breivik sooritas 22. juuli topeltrünnaku üksi, teatas eile Norra politsei.

Algaval nädalal kuulab politsei Behring Breiviki uuesti üle. Prokurör Christian Hatlo ütles AFP-le, et politsei üritab endiselt tuvastada inimesi, kellega massimõrvar võis koostööd teha. Seepärast ei saa praegu veel välistada, et Behring Breivikil kaasosalisi oli.

Hatlo sõnul viitab kõik sellele, et kurjategija oli rünnakuid toime pannes üksi. Samas ei ole täpselt teada, kas ta võis osta midagi ebaseaduslikult ja kas talle vahendeid müünud isikud olid tema kavatsustest teadlikud.

Hatlo lubas, et eesootav ülekuulamine saab olema tungivam kui varasemad, sest politsei teab, et 32-aastane norralane varjab infot. Uurijaid huvitab ka täpsem ülevaade selle kohta, kuidas ta terroriakti rahastas.

Norra politsei on Behring Breivikit üle kuulanud kolm korda pärast tema vahistamist, kokku on ülekuulamised väldanud 30 tundi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles