Tai protestid halvasid pealinna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tai valitsusevastase mässu tõttu on lennud turismikeskuses Bangkokis tühistatud täna õhtuni. Kohal viibivate eestlaste sõnul on olukord siiski rahulik.


Välisministeeriumi pressiesindaja Mariann Sudakovi sõnul on oma Tais viibimisest teada andnud 112 Eesti elanikku. Pealinnas Bangkokis viibib neist teadaolevalt 15, mässuliste hõivatud lennujaamas oli eestlasi eile õhtupoolikul kaheksa.



«Nende Eesti elanike sõnul, kellega välisministeerium on kontaktis olnud, on lennujaamas olukord rahulik ning vägivallailminguid ei ole esinenud,» vahendas Sudakov. «Kohalolijate peamine mure on olnud lennuliiklust puudutava info kättesaadavus.» Finnairi esindajate teatel kinnitasid lennujaama juhid, et vähemalt enne tänast hilisõhtut ühtegi lendu vastu ei võeta ega välja ei saadeta.



Kui eile päeval oli Tai võimude kinnitusel Bangkoki Suvarnabhumi rahvusvahelises lennujaamas mässuliste tõttu lõksus üle 3000 inimese, kellest enamik turistid, siis viimastel, andmetel olid eile õhtuks suurem osa reisijaid ja töötajaid lahkunud ning hoonesse jäid vaid Demokraatia Rahvaliitu (PAD) kuuluvad valitsusvastased, kes ootavad oma nõudmiste täitmist.



Maikuust saadik valitsuse vastu protestivad PADi mässajad nõuavad peaminister Som­chai Wongsawati tagasiastumist, nende nõudmisi toetab ka Tai mõjuvõimsa armee juhtkond. Eile Taisse naasnud Somchai aga teatas, et tema valitsus on seaduslik.



PAD on suuresti rojalistidest koosnev ühendus, kelle väitel on praegune valitsus korrumpeerunud ning monarhiavastane. Lisaks on Somchai 2006. aastal ametist tagandatud  Thaksin Shinawatra sugulane, keda PAD ei salli.



PADi peamine toetajaskond on linnades ja keskklassi hulgas, vaesed maapiirkonnad toetavad endiselt Thaksini ja tema ja Somchai parteid. PAD valis viimaste protestide sihtmärgiks just lennujaama, kuna turismi tipphooajal annab lendude ärajäämine riigis kõikjal tunda.



Kohalike telekanalite teatel on lennujaama ümber kõlanud ka mitmeid väiksemaid plahvatusi ning kinnitamata andmeil on mitu inimest saanud vigastada.



Sõidukitele oli blokeeritud ka üks lennujaama viiv maantee.



Eile Tais U-tapao sõjaväelennujaamas viibinud Viljo Arbuse sõnul on mitmed mässuliste hõivatud Bangkoki lennujaamas maanduma pidanud lennud suunatud just U-tapaosse.



Riigis Koh Changi saarel viibiva Eesti turismigrupi rühmajuht Inno Joonas ATP Koolitusest kinnitas postimees.ee-le kohapealt, et nende rühm ootab rahulikult tänaseks planeeritud kojulendu Bangkoki kaudu, ent on valmis ka selle edasilükkumiseks.



ATP Koolituse esindaja teatel on nende teenindada praegu Kesko Agro viljakasvatajatest reisijate rühm ja veel mõned Eesti turistid, kokku 51 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles