Kodarahelkuri nõue tekitab segadust

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Juulikuust kehtima hakanud liiklusseadus nõuab lisaks jalgrataste esi- ja tagatuledele ka kodarahelkureid, mida aga uuematele, rehvihelkuriga ratastele enam ei paigaldata.

Mitu äsja uue jalgratta ostnud inimest on pöördunud rataste müüja, OÜ Bivarixi rattapoodi, et nad sõiduvahendile kodarahelkurid paneksid, sest nende puudumisel ähvardavad politseinikud tulevikus trahvimisega, kirjutas Meie Maa.

«Rataste tootja ei pane nendele ratastele, millel on rehvi peal helkurriba, enam kodarahelkureid, sest rehvihelkur toimib kodarahelkurist paremini,» selgitas Bivarixi rattapoe omanik Riho Räim.

«Euroopa Liidus ei nõuta sellistel jalgratastel, millel rehvi servas helkurriba, enam kodarahelkureid. Kui Eesti politseinikud arvavad, et peavad mõlemad olema, no telligu siis riik rattatootjatelt Eesti jaoks erinõuetega valmistatud jalgrattad,» arvas Räim.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles