Ekspress: Simmi taheti juba aastaid välja vahetada

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigivastaste süütegude eest karistuste karmistamise eelnõu ajendiks oli Herman Simmi uurimine.
Riigivastaste süütegude eest karistuste karmistamise eelnõu ajendiks oli Herman Simmi uurimine. Foto: Peeter Langovits

Idee vahetada nüüd riigireetmises kahtlustatav Herman Simm välja Eesti julgeoleku volitatud esindaja kohalt, oli julgeolekuringkondades juba hiljemalt 2001. aastal, kirjutab Eesti Ekspress.


Kaitsepolitseis tuli peadirektorite Jüri Pihli ja Aldis Aluse osalusel korduvalt jutuks, et Simmist oleks parem lahti saada, ajendiks oli tema totakavõitu käitumine väliskomandeeringutes.

Vahel ei saanud Simm oma piiratud inglise keele oskuse tõttu NATO kohtumistel teemast aru ja ajas segast, mõnel üritusel jäi ta lihtsalt magama, väidab ajaleht.

2003. aastal oli Simmi välja vahetatamiseks olemas konkreetne kandidaat, praegune siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler Erkki Koort, kuid vahetust ei toimunud.

Ekspress oletab, et Simm sai edasi töötada, kuna oli osav suhtleja, oskas ülemustega sidemeid luua ning lubas peagi pensionile minna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles