Balti sõjaline komitee arutab riikide koostööd

Mirjam Mäekivi
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavune Balti sõjalise komitee eesistuja on kindralleitnant Ants Laaneots.
Tänavune Balti sõjalise komitee eesistuja on kindralleitnant Ants Laaneots. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti, Läti ja Leedu kaitseväe juhatajatest koosnev Balti sõjaline komitee koguneb täna Pärnus, kus arutab korralisel istungil Balti riikide sõjalist koostööd.


Eesti kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneotsa, Leedu kaitseväe juhataja kindralleitnant Valdas Tutkuse ja Läti kaitseväe juhataja kindralmajor Juris Maklakovsi nõupidamise üheks peateemaks on NATO kiirreageerimisjõududesse NRF 14 2010. aastal panustatava ühise jalaväepataljoni väljaõpe, varustamine ja strateegiline transport, teatas kaitsejõudude peastaap.

Kaitsevägede juhatajad arutavad Balti riikide õhuturvet ja strateegilise transpordiga seonduvaid küsimusi, Balti kaitsekolledži arengut ning saavad ühisprojekte juhtivatelt ohvitseridelt ülevaate mereväe ja õhuväe projektide olukorrast.

Balti sõjalise komitee eesistuja on sel aastal kindralleitnant Laaneots. Balti sõjalise komitee istungile järgneb Eesti, Läti ja Leedu kaitseministrite kohtumine.

Eesti, Läti ja Leedu kaitsealasteks koostööprojektideks on ühine jalaväepataljon BALTBAT, ühine õhuseiresüsteem BALTNET, ühine miinitõrjelaevastik BALTRON ja Tartus tegutsev Balti staabikolledž BALTDEFCOL.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles