Eestlane: loodetavasti on politsei tänaseks valmis

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mässust räsitud London
Mässust räsitud London Foto: SCANPIX

Naftafirmas Perenco produktsiooni koordineerijana töötava eestlanna Tereesa Portesi sõnul toimus Londonis hommikul tavapärane askeldamine ja pigem tekitab ärevust õhtune aeg, kuigi ta avaldas lootust, et politsei on toimunust õppinud.

Portesi kodutänav jäi mässajatest puutumata, kuigi helikoptereid oli siiski kuulda. Hommikul tööle minnes nägi ta mitmel pool aga katkiseid aknaid.

«Minu tänav on selline vaikne koht, kuid seal, kus on metroopeatus, oli kuuldavasti öösel midagi toimunud,» rääkis ta. «Muidu oli hommikul tavaline askeldamine: metroo ja buss töötasid ning seal, kus poeaknad katki olid, oli kõnnitee suletud.»

Portes tõstis ka esile, et Londonis korraldatakse suhtluskeskkonna Twitter kaudu koristustöid ja võimalusel läheks ta isegi appi, kuid peab tööl olema.

«Paistab, et inimesed on šokis ja see on lihtsalt kurb, sest midagi sellist pole kunagi toimunud, seda ei osatud oodata ja korraldajateks on kohalikud noored,» selgitas ta.

Portesi sõnul tekitab temas pigem muret see, et mäss algas eile kella 16 paiku, kui inimesed veel töö on ehk tekib küsimus, et kuidas siis koju saada. Lisaks suleti eile liikluseks metroo.

«See paneb muretsema. Ja hilisemal ajal ei taha väljas liikuda – pärast tööd ohutult koju ja siis ei kipu kuhugi minema,» nentis ta.

Porter avaldas siiski lootust, et mässajad rahunevad ja politseinikud on tehtust õppust võtnud. Ta tõstis ka esile, et valitsus lubas politseinike arvu tänavatel kolmekordistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles