Londoni rahutused nõudsid esimese ohvri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia märulipolitsei eile õhtul Croydonis.
Suurbritannia märulipolitsei eile õhtul Croydonis. Foto: SCANPIX

Ühes Londoni haiglas suri täna vigastustesse mees, keda rahutuste käigus tulistati.

Tegemist on politsei andmetel esimese mässu tõttu hukkunud inimesega, vahendab AFP.

26-aastane mees leiti kuulihaavadega esmaspäeva õhtul Croydonis ühest autost. Croydon on Londoni äärelinn, kus ööl vastu tänast mitu maja maha põletati.

Politsei avas mõrva uurimise.

Märatsemine Londonis sai alguse meeleavaldusest, millega protesteeriti Mark Duggani surma üle, kes hukkus eelmisel neljapäeval politseiniku käe läbi.

Politseioperatsioon, mille käigus Duggan tapeti, oli planeeritud. Operatsioon Tridenti raames uuritakse relvadega seotud kuritegevust mustanahaliste ja Kariibi mere saartelt pärit immigrantide kogukondades. Duggani tulistamiseni viinud intsidendi käigus sai kuulitabamuse ka üks politseinik.

BBC kriminaalreporteri Ben Ando sõnul sai rahulikust meeleavaldusest märul pärast seda, kui ühel teismelisel tüdrukul politseinikega konflikt tekkis. Seepeale hakkas osa kohaltulnutest politseiautosid ründama ja kaks neist süüdati põlema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles