Eestlanna Liverpoolis: inimesed on hirmunud mujalgi

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liverpool
Liverpool Foto: SCANPIX

Täna Eestisse tulnud, kuid muidu Liverpoolis elava Kaija-Liisa Kooviti sõnul on inimestes hirm, et Londonis nähtud märul võib sarnaselt esile kerkida mujalgi.

Täna hommikul taksoga lennujaama sõitnud Kooviti sõnul ei näinud ta öösel ja hommikul midagi erilist, kuid taksojuht rääkis kahest autost, mis olid Liverpoolis õhku lastud, ja sellest, et rüüstajad üritasid poodidesse tungida.

«Londonist see algas ja kui seal ei suudetud toimuvale piiri panna, tekkis hirm, et kui mäss Londonis jätkub, võib see ka Liverpooli jõuda,» sõnas Koovit.

Kooviti sõnul on märuleid Liverpoolis olnud varemgi, kuid nüüd loodeti, et kui Londonis mässavad mustanahalised, kellel Liverpoolis võimast kogukonda pole, siis Liverpooli toimuv ei jõua.

«Kui Londonis mässule piiri ei suudeta panna, siis ma ei imestaks, kui Liverpoolis täna midagi suuremat juhtuks – hirm on sees,» sõnas ta.

Kooviti hinnangul on sarnane hirm tõenäoliselt teisteski linnades elavatel inimestel. Eraldi tõstis Koovit esile Manchesteri.

«Hirm on ka, et politsei pöörab tähelepanu Londonile. Lisaks on nende ridu viimastel aastatel kärbitud ja ei tea, kas jõutakse kõikjale,» selgitas Koovit. «Ehk sa näed, et politsei ei suuda midagi teha, ja mõtledki , et mis siis, kui meil juhtub.»

Täna Eestisse jõudnud Koovit naaseb Liverpooli septembri alguses ja seni valvavad kodu majakaaslased. Samas on Kooviti sõnul seni rüüstatud maju, kus on poed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles