Läti ootab viieprotsendilist majanduslangust

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti majandusministeeriumist on kadunud 25 protsenti töökohtadest.
Läti majandusministeeriumist on kadunud 25 protsenti töökohtadest. Foto: Jüri Saar

Läti majanduslangus võib järgmisel aastal tulla kardetust sügavam ning küündida isegi viie protsendini, hoiatas lõunanaabrite peaminister Ivars Godmanis pärast tänast erakorralist kabinetiistungit.

 

Godmanise avaldatud värske ennustus ületab seniseid prognoose, mis pakkusid riigi tuleva aasta majanduslanguseks 3,5 kuni 3,9 protsenti, vahendas AFP.

Euroopa Liidu kiireima majanduskasvuga eelmistel aastatel uhkustada saanud Läti on vajunud nüüd liikmesmaadest sügavaimasse kriisi ning palus juba eelmisel nädalal ametlikult abi ka Brüsselilt ja Rahvusvaheliselt Valuutafondilt (IMF).

Läti rahandusministeerium kinnitas eile, et oma majanduse turgutamiseks võib riik taotleda kuni kolme miljardi euro suurust toetust. Selle aasta kolmandas kvartalis langes lõunanaabrite majandus keskpanga andmetel 4,2 protsenti. Kogu aasta lõikes saab kokkutõmbumine olema umbes 1,5 kuni 1,7 protsenti.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles