Mullune lumi võib Helsingile probleeme põhjustada

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome pealinn on hädas mulluse lumega. Illustreerival fotol on eelmisel talvel Tallinna kesklinnas laiutanud lumekuhi.
Soome pealinn on hädas mulluse lumega. Illustreerival fotol on eelmisel talvel Tallinna kesklinnas laiutanud lumekuhi. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Kuigi tänavune suvi oli Helsingis üks viimase aasta kuumemaid, on linn siiani hädas eelmise talve lumega, mis kuidagi lõplikult ära ei sula.

Eelmisel talvel veeti Maununneva prügimäele rekordiline kogus lund, millest on siiani alles 100 meetri laiune ja 15 meetri kõrgune hunnik, vahendab Yle.fi.

Mullu samal ajal oli lumehunnik viie meetri võrra madalam.

Väiksematel prügimägedel on 30 kraadini küündinud suvekuumus eelmise talve määrdunud lumest valdavalt jagu saanud.

Kui sel aastal algavad lumesajud varakult, on Helsingi probleemi ees, kuna värske lume koormaid kandvad veoautod ei saa prügimäel mulluse lume peal sõita, sest see on selleks liiga õrn. Seega võib linn vajada määrdunud lume väljaveoks uusi paiku. Eelmise aasta lund ei saa ka merre heita, kuna selles sisaldub palju prügi, muuseas ka koerte väljaheiteid ja klaasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles