Kustutuskummi hind jahmatas lapsevanemat

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kustutuskumm
Kustutuskumm Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Koolikaupade müük käib täies hoos, kuigi septembrini on veel mitu nädalat. Kõigi vajalike koolitarvete soetamine paneb vanemate rahakotile tugeva põntsu, sest isegi kustutuskummi eest tuleb mõnes poes välja käia ligi 2 eurot.

Lisaks lapse soovidele peavad vanemad koolikaupu ostes jälgima ka koolipoolseid nõudeid, sest peaaegu iga kooli kodulehelt leiab 1. klassi mineva õpilase vajaminevate asjade nimekirja, mis ei pruugi teistes koolides nõutuga klappida, kirjutas Õhtuleht.

Üldse on koolid vanematele koostanud väga detailsed ja ranged nimekirjad - näiteks Tartu Forseliuse gümnaasiumi esimese klassi jütsil peavad olema mesilasvahaga ja mitte neoonvärvi plastiliin ning sõrmejämedused rasvakriidid, vähemalt kaks joonlauda ja klapp-pinal.

Poes tähelepanelikumalt ringi vaadates saab selgeks, et peaaegu kõigi koolikaupade hinnad on viimaste aastate jooksul märgatavalt tõusnud, sest kui näiteks 2008. aastal sai hädavajalikud koolitarbed kätte umbes 1500 krooni eest, siis praegu kulub samade asjade soetamisel 140 eurot (ca 2200 krooni).

«Veel eelmisel aastal maksis sama kustutuskumm 12 krooni, kuid nüüd 1 euro 90 senti (ca 30 krooni) - üks pisike kustutuskumm ligi 2 eurot!» ei suutnud pojale koolitarbeid ostnud Tiina oma imestust varjata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles