Arstid: digilugu on paremini turvatud kui paberkandjal haiguslugu

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arst uurib digilugu
Arst uurib digilugu Foto: SCANPIX

Enamik Saaremaa meedikuid suhtub digilugudele üleminekusse üldjoontes pooldavalt ja on seisukohal, et digihaigusloo turvalisus on isegi paremini tagatud kui varasemail aegadel, mil inimese põetud haigused olid kantud polikliiniku registratuuris asuvasse kausta, sest paberkandjal oleva infoga võib jälgi jätmata tutvuda igaüks.

Saaremaalt pärit ja praegu Tallinnas töötav neuroloog Anu Saar ei olnud nõus ajakirjanduses toodud väitega, et juurdepääs patsientide digiloole on kõigil meditsiinitöötajatel, kirjutas Saarte Hääl.

«Meie haiglas (Põhja-Eesti Regionaalhaigla – toim) saavad näiteks med-õed tutvuda vaid nende patsientide andmetega, kes parajasti haiglaravil viibivad,» rääkis ta. «Digiloole neil juurdepääsu pole ja samuti puudub neil juurdepääs haigla polikliinikus vastuvõtul käinud patsientide digilugudele.”

Saar  tõstis ka esile, et digiloo igast vaatamisest jääb maha väga konkreetne elektrooniline jälg ja patsiendil on alati õigus arst isegi kohtusse anda, kui talle tundub, et too on tema andmete vastu huvi tundnud, omamata selleks piisavat põhjust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles