ERR.ee: Aaviksoo peab kaitsekulutuste kärpimist vastutustundetuks

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Jaak Aaviksoo.
Kaitseminister Jaak Aaviksoo. Foto: Toomas Huik

Kaitseminister Jaak Aaviksoo seisab kindlalt vastu rahandusministeeriumi ettepanekule vähendada kaitsekulutustele minevaid summasid.

Ministri sõnul on kaitsekulutustele vajaminevas 1,9 protsendis kokku lepitud, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Kui rahvuslik rikkus väheneb, siis vähenevad ka kaitsekulud, aga hakata sealt kõiki auke lappima, oleks vastutustundetu, sest see põhineb meie antud lubadusel ja usaldusväärsusel,» märkis Aaviksoo.

Kardetavasti leiavad valitsuses vastuseisu teisedki rahandusministeeriumi kärpekavad.

Kaugemat tulevikku näeb rahandusministeerium siiski helgemates toonides, uskudes, et majandus hakkab kasvama taas juba 2010. aastal, mil kasvuprotsent oleks 2,6. Eurotsooniga liitumiseks on Eesti konvergentsiprogrammi kohaselt valmis 2011. aastal.

Rahandusministeeriumi täpsustatud majandusprognoosi põhjal langeb Eesti majandus järgmisel aastal 3,5 protsenti, mis tähendab riigieelarvele praeguse eelnõuga võrreldes umbes viie miljardi krooni suurust puudujääki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles