Sotsioloog: röövimine haarab kaasa lapsi, naisi ja vanemaid inimesi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märatsejad röövimas riidepoodi Peckhamis Londonis.
Märatsejad röövimas riidepoodi Peckhamis Londonis. Foto: SCANPIX

Leedsi ülikooli sotsioloog Paul Bagguley avaldas The Guardianile, et rüüstamine on mässude puhul tavapärane, kuid antud juhul Inglismaa rahutuste puhul suurendas probleemi ulatust segu praktiliste põhjustega.

Väga oluline rahutuste faktor on Bagguley teatel suurenev tööpuudus, kuna järjest rohkem inimesi on tegevusetud ja seega vabad, osalemaks rahutustel.

«Ilma tööta on suurem tõenäosus, et inimesed passivad tänavatel. Samuti on varasemast rohkem ihaldusväärseid tooteid, mida varastada,» analüüsis ta.

Röövimist näevad vargil käivad märatsejad sotsioloogi hinnangul lisaks vähem riskantse tegevusena kui mässamist. «Röövimine kaldub kaasa haarama laiemat inimeste hulka – lapsi, naisi, vanemaid inimesi – kuna sellega ei kaasne füüsilist vägivalda. Mäss võimaldab inimestel kaotada oma seesmised tõkked, annab neile vabaduse teha asju, mida nad tavaliselt ei teeks,» jätkas Bagguley.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles