Eurosaadik Tarand otsis Eestis tööd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand
Indrek Tarand Foto: Peeter Langovits

Enam kui 100 000 valija häälega Euroopa Parlamenti valitud Indrek Tarand, kes on end ka Keskerakonna presidendikandidaadiks lubanud, kandideeris tänavu kevadel välja kuulutatud konkursil Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juhiks.

Tarandi kandideerimist kinnitanud allikas ütles Postimehele, et lõppvooru eurosaadik siiski ei pääsenud.

Kui Postimees.ee Tarandilt kandideerimise kohta aru päris, küsis ta alustuseks: «Kust te sellist asja kuulete?», hakkas siis naerma ning lisas: «Eks uuriv ajakirjandus peab jutte kuulama, aga ei, mul täna ei ole midagi selle kohta öelda.»

Postimehe andmetel valiti Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juhiks endine riigikogu liige Hannes Rumm (SDE). Uus juht alustab tööd 1. septembrist.

Eelmine Eesti esinduse juht oli Toivo Klaar, kes lahkus ametist eelmise aasta kevadel, kui asus tööle Brüsselis euroliidu välisteenistuses.

Esinduse töö peamine eesmärk on teavitada Eesti ajakirjandust ja avalikkust Euroopa Liidu uutest arengusuundadest ning komisjoni tegemistest ja seisukohtadest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles