Eesti suursaadik Tšehhis avaldas homofestivalile toetust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Uibo.
Lembit Uibo. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti suursaadik Tšehhis Lembit Uibo avaldas koos 12 teise riigi suursaadikuga toetust Tšehhi pealinnas kolmapäeval alanud homofestivalile, mis pahandas Tšehhi presidenti Vaclav Klausi.

Viiepäevane festival Prague Pride, mis tipneb laupäeval homoparaadiga, põhjustas vastuolusid ammu enne algust.

President Vaclav Klausi abi Petr Hajek, kes on varem kogunud kuulsust darvinismi eitamisega ja Osama bin Ladeni nimetamisega «meediafiktsiooniks», ründas eelmisel nädalal Praha linnapead loa andmise eest «hälvikute festivaliks». Ka president Klaus ise on pidustust kritiseerinud ja oma abi toetuseks sõna võtnud.

Hajeki ja Klausi arvamusavaldustele vastuseks tegid Austria, Belgia, Suurbritannia, Kanada, Taani, Eesti, Saksamaa, Hollandi, Norra, Hispaania, Rootsi, Šveitsi, ja Ameerika Ühendriikide suursaadikud Prahas ühispöördumise, milles avaldasid festivalile toetust.

Klaus nimetas suursaadikute pöördumist «pretsedendituks sammuks», Tšehhi välisminister Karel Schwarzenberg on nimetanud sõnasõda «kahetsusväärseks».
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles