Kadunud kapteni tütar palub saarlaste abi

Hanneli Rudi
, "Postimees"
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormine meri.
Tormine meri. Foto: Elmo Riig / Sakala

Läti vetes Kolka neeme lähistel kaduma jäänud Läti jahi kapteni tütar usub, et ta isa on elus ja palub saarlaste abi oma isa leidmisel.

Eesti piirivalvelaev Valve toimetas teisipäeva õhtul sadamasse kuus Läti vetes Kolka neeme lähistel merehätta jäänud inimest, sest jahi kapten oli üle parda kukkunud, kirjutab Saarte Hääl. Kapteni tütar loodab oma isa veel leida ning palub selleks ka saarlaste abi.

Eile päeval helistas merre kukkunud kapteni tütar raadio Kadi toimetusse ja ütles, et tuul võib isa kanda ka Saaremaale ning seega palub ta inimeste abi oma isa leidmiseks, lootes, et ehk isal õnnestus siiski pääseda.

Teisipäeva õhtul kukkus Läti vetes Kolka neeme lähistel üle parda Ojamaale teel olnud jahi Marupe kapten. Jahi pardale jäi kuus inimest – neli täiskasvanut ja kaks last.

Kapteni üle parda kukkumise järel teatasid reisijad sellest merevalvekeskusele. Reisijate kinnitusel ei olnud kaptenil seljas päästevesti. Jahil olid purjed üleval ja see oli juhitamatu, sest reisijatel polnud selleks ettevalmistust.

Eesti piirivalvelaev Valve võttis pardale kuus reisijat ja viis nad Lätisse Roja sadamasse. Sadamas oli reisijatel vastas ka kiirabibrigaad, kuid inimesed meditsiinilist abi ei vajanud. Samasse sadamasse pukseeriti ka jaht.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles