Nobe peedi(külm)supp

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

10 min (pluss jahutamiseks kuluv aeg)

2 sl oliiviõli

1 sibul, hakitud

750 g keedupeete, kooritud ja hakitud

1,2 l kanapuljongit (kontsentraadist  või kuubikust)

2 dl apelsinimahla

½ tl riivitud apelsinikoort

2 sl hapukoort

1 kimp hakitud murulauku

(soovi korral 2 sl viina)

röstsaia, croissante või grissineid serveerimiseks

Prae sibul kuumas õlis kuldseks. Lisa keedupeet ja puljong. Kuumuta supp keema ning püreesta saumikseriga või blenderis. Lisa siis apelsinimahl-ja koor. Jahuta ning serveeri hapukoore ja hakitud murulauguga, soovi korral sörtsuta sisse ka viin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles