Eesti Panga teaduspreemia sai alkoholi maksustamise uurija

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Investeeringud masinatesse on olulised, kuid üha rohkem tuleks mõelda, kuidas investeerida varadesse, mille väärtust on eurodes raskem mõõta.
Investeeringud masinatesse on olulised, kuid üha rohkem tuleks mõelda, kuidas investeerida varadesse, mille väärtust on eurodes raskem mõõta. Foto: Liis Treimann

Eesti Panga teaduspreemia võitis tänavu Tartu Ülikooli doktorant Indrek Saar oma uurimusega, milles ta käsitles alkoholi maksustamise optimaalset taset Eestis.

Indrek Saare käsitles oma uurimuses «Optimal alcohol taxation: Simulation results for Estonia» alkoholi maksustamise optimaalset taset ja hindas empiiriliselt alkoholi maksustamise optimaalset taset Eestis 2009. aastal, võttes arvesse nii alkoholi väliskulusid kui ka maksupoliitika fiskaalseid mõjusid.

Eesti Panga teaduspreemia antakse võitjale üle 18. augustil toimuval Eesti Panga avatud seminaril Tallinnas, kus Indrek Saar tutvustab ühtlasi oma teaduspreemia pälvinud võidutööd.

Teaduspreemia suurus on 2300 eurot.

Urmas Sepa mälestusele pühendatud teaduspreemia annab Eesti Pank 2011. aastal välja üheksandat korda. Teadustööde konkursi eesmärgiks on väärtustada õpinguid teaduskraadi omandamiseks, ergutada teadustegevust majandusteaduse valdkonnas ning avaldada tunnustust silmapaistva uurimistöö eest.

Urmas Sepp oli alates 1993. aastast Eesti Panga makromajanduse, hiljem majandusuuringute osakonna juhataja.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles