Arengufond otsib Eesti tööstusele vedurit

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vedurid
Vedurid Foto: SCANPIX

Arengufondi seireprojekti «Tööstusvedurid 2018» raames toimub 2. detsembril tööstusfoorum, mille eesmärgiks on välja selgitada Eesti tööstuse väljavaateid ja arengusuundasid järgmiseks kümneks aastaks.


Arengufondi juhi Ott Pärna sõnul räägiti aasta alguses toimunud Arengufoorumil sellest, et Eesti majandusega vanaviisi jätkates me rikkaks ei saa. «Tööstusfoorumil räägime aga juba konkreetsemalt sellest, kuidas saaks - ja mida Eesti tööstuses võiksime selleks uutmoodi teha. Pakume välja ka visiooni valdkondadest, millele võiksime lähitulevikus keskenduda,» selgitas Pärna.

Konverentsil esinevad teiste seas ettekannetega Massachusetts Institute of Technology (MIT) professor ja üks maailma tunnustatumaid tööstusarengu uurijaid Richard K. Lester; Soome suurfirma KONE Corporation nõukogu esimees Antti Herlin ning Iiri valitsust hiljuti nõustanud kõrgetasemelise töörühma juht Joe Harford.

«Tööstusvedurid 2018» on arenguseire projekt, mis käsitleb töötleva tööstuse tulevikku Eestis.

Projekti eesmärkideks on leida Eesti tööstuse kasvuvõimalused globaliseeruvas maailmas järgneva kümne aasta jooksul ning määratleda nende võimaluste ärakasutamiseks vajalikud sammud 3-5 aasta jooksul.

Teisisõnu - Arengufond otsib vedureid, kes Eesti tööstust tulevikku ja tulevikus vedada võiksid.

Projekti tulemusena valmib 2009. aasta veebruaris lõppraport, mis annab suunised Eesti tööstuse kasvuvõimaluste ärakasutamiseks globaalses kontekstis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles