Kaitseministeeriumi ründaja oli Karen Drambjan

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseministeeriumis toimus tulistamine
Kaitseministeeriumis toimus tulistamine Foto: Toomas Huik

Täna kaitseministeeriumis pantvange võtnud ja hukkunud mees oli 1954. aastal sündinud Karen Drambjan, kinnitas Postimees.ee'le valitsuse pressiesindaja. Mees kuulub Ühendatud Vasakparteisse.

Mees oli kandnud halli ülikonda ja oli pealtnägijate sõnul väga närviline. Tal õnnestus tungida esimese korruse turvatsooni, kus asusid personali- ja halduse osakond ning sekretariaat.

Antud osakondade naised olid juhtunust väidetavalt šokis.

Veebis olevate andmete kohaselt müüs kohtutäitur Karen Drambjani Maardus asuvat korterit ja Drambjan kandideeris 2007. aasta valimistel Konstitutsioonierakonna ridades. Mees oli oma hariduseks märkinud kõrgema (Kaliningradi Riiklik Ülikool, 1992) ja erialana juristi. Töökohaks oli pandud Karen Drambjani õigusbüroo.

Kaitsepolitsei ülemkomissar Martin Arpo ütles, et kui esialgu levis info, et tegemist on endise kaitseväelasega, siis Arpo seda ei kinnitanud.

«Sellele viitavaid tõendeid küll ei ole, see isik ei kandnud kaitseväevormi,» ütles ülemkomissar ERRile antud intervjuus.

Ülekomissari sõnul sai kapo korrapidaja kaitseministeeriumisse tunginud tundmatust isikust teate kell 15.08. Mees oli relvastatud püstoliga ja tulistas sellest ning võttis esialgse info kohaselt kaks pantvangi, kellel õnnestus hiljem vabaneda, rääkis Arpo. Tema sõnul kasutas sissetungija ka lõhkepakette ja suitsu tekitavat pommi, kuid nende plahvatustes keegi vigastada ei saanud.

«Hoonesse sisenesid politsei ja kapo ametnikud, kes viisid läbi ühisoperatsiooni, toimus tulevahetus, sissetungija hukkus tulevahetuses,» kirjeldas Arpo. ERRi ajakirjaniku küsimusele, kas mees lasi end maha, vastas Arpo oma eelmist vastust rõhutades. «Ta hukkus tulevahetuses,» kinnitas ülemkomissar.

Arpo sõnul käib praegu hoone turvalisuse kontroll ja sündmuskoha uurimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles