Ministeeriumi töötaja: arvasime, et see on õppus

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseministeeriumis toimus tulistamine
Kaitseministeeriumis toimus tulistamine Foto: Toomas Huik

Kaitseministeeriumi tänase tulistamisjuhtumi ajal majas viibinud töötajad arvasid esiti, et tegemist on tavapärase õppusega.

Anonüümseks jääda soovinud kaitseministeeriumi töötaja rääkis Postimees.ee’le sündmuste alguse kohta, et töötajad olid oma ametiruumides, kui veidi pärast kella 15 tuli nende e-postkasti ministeeriumi teade, milles paluti ametnikel kabinettidesse jääda ning mitte väljuda. Kogu maja töötajaskonnale mõeldud e-kirjas rõhutati, et tegemist ei ole naljaga.

Töötajad jäidki esialgu ruumidesse, kui hakkas tööle majasisene häiresireen. «Alguses mõtlesime, et on õppus või midagi sellist. Need siin ikka toimuvad. Ja siis kõlas umbes kolm lasku, mispeale me muidugi hakkasime ruumidest väljuma mööda varuväljapääsu,» jutustas ministeeriumiametnik.

Ministeeriumihoonesse tunginud relvastatud mehe kohta teadis ametnik nii palju öelda, et kaks tema kolleegi nägid teda majas liikumas ning mees ähvardas neid relvaga, karjudes samal ajal midagi vene keeles. «Kuidas nad (kolleegid – toim.) välja said, ma ei tea. Kõik olid segaduses ja keegi ei saanud eriti millestki aru.»

Majast väljunud töötajad läksid Estonia teatri ette, mis vastavalt päästeameti ettekirjutusele ongi kaitseministeeriumi töötajate evakuatsioonikoht. Estonias ei jäänud ametnikel muud üle, kui edasist infot oodata või soovi korral lahkuda.

Püstoliga relvastatud mees korraldas neljapäeva pärastlõunal Tallinnas kaitseministeeriumis tulistamise ja  hukkus tulevahetuses politseiga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles