Kaitseministeerium ja kapo peavad operatsiooni edukaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseioperatsioon kaitseministeeriumi ruumides.
Politseioperatsioon kaitseministeeriumi ruumides. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Kaitseministeerium ja kaitsepolitsei hinnangul oli politseioperatsioon, mis järgnes Karen Drambjani relvastatud sissetungile ministeeriumisse, igati kiire ja edukas.

«Ründaja ei suutnud midagi ära teha. Ta boikoteeriti esimesel võimalusel ja ta ei pääsenud meie tööruumidesse. Midagi hullu ei juhtunud,» rääkis kaitseministeeriumi riigisaladuse kaitse osakonna juhataja Alo Aulik.

«Väga hea hinnangu annan, alustaks siin kaitseliidu valverühmast ja lõpetades nii kaitsepolitsei kui ka keskkriminaalpolitsei üksustega. Peale asjaosalise enda ei olnud ühtegi hukkunut ega haavatut. Minu arvamus nendest inimestest järjekordselt sai kinnitust, eriüksuste pinnalt pole mitte midagi häbenedea mitte ühegi koostööpartneri ees,» lisas kaitsepolitsei peadirektori asetäitja Eerik Heldna.

Tema sõnul läks esimesest signaalist olukorra lahendamiseni umbes kaks ja pool kuni kolm tundi. See olevat taolise draama lahendamisel väga kiire tulemus.

Sellist ajaperioodi põhjendas ta vajadusega tagada inimeste ohutus.

«Kas te tõepoolest kujutate ette, et saades signaali, et ruumis on tulistav mees, kes märatseb, loobib pürotehnikat, et me ütleks esimesele politseipatrullile, minge vaadake, mis seal toimub? Sellist asja ei ole võimalik teha, inimeste turvalisus on kõige olulisem,» selgitas ta.

«Tegelikult toimus see sündmus ju töö ajal, kaitseministeeriumis olid ametnikud tööl ning ka nende turvalisus tuli tagada,» ütles põhja ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Endla Ülviste.

«Kõik need üksikasjad, mis seal siis tegelikult toimus, selguvadki kriminaalmenetluse käigus. Esialgu keskenduti siiski selle olukorra lahendamisele. Nüüd tegeletakse asjaolude tuvastamisega kriminaalmenetluse käigus,» seletas ta.

Ametnike sõnul ründaja pantvange ei võtnud.

«Valvemeeskond täitis oma rutiinseid ülesandeid ja viibis selle mehega ühes ruumis mingisuguse perioodi, seda kindlasti ei saa klassifitseerida pantvangivõtmiseks,» ütles Aulik.

Tema sõnul oli ründaja konfliktis kaitseliidu relvastatud valverühmaga, kellelt ministeerium teenust ostab. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles