Kuressaare supelranna reostas jõest voolanud solk

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare.
Kuressaare. Foto: SCANPIX

Kuressaare ametliku supelrannas Titerannas on vesi nii reostunud, et sinna on heisatud ujumist keelav punane lipp.

«Mina olen palju aastaid suplusvete analüüsidega kursis olnud ja neid võtnud, aga sellist reostust pole varem olnud. Midagi tõsist pidi sisse tulema,» ütles Terviseameti Saaremaa esinduse inspektor Urve Raag ajalehele Meie Maa.

Reostuse põhjus ei ole veel selge. On kindlaks tehtud, et puhastusseadmetest reostust ei tule, nüüd otsitakse põhjust Põduste jõest.

Linnaarst Juri Zabellevitš ütles, et esimesed märgid reostusest tekkisid nädal enne merepäevi.

«Siis oli mitte väga oluline tõus, reostus hakkas natuke normi ületama, kuid siis kolmekordistus ja lõpuks läks päris hulluks. Nüüd on reostus 14 korda lubatust suurem ja see tuleb Põduste jõest,» täpsustas Zabellevitš.

«Mõlemad veest leitud pisikud ei ole inimesele ohtlikud, kuid nad on indikaatorid. Probleem on selles, et koos leitud pisikutega võivad tulla teised pisikud, sest me ei tea kunagi, mida solk sisaldab,» kirjeldas linnaarst olukorda.

Võib juhtuda, et sel suvel Titerannas enam ujuda ei saagi. «Mul on tunne, et reostust tuli kogu aeg juurde. Mul on hästi pikk seire nimekiri, keda tuleb vaadata ehk otsime reostuse allikat. Esmaspäeval võtan ka uue proovi,» selgitas Zabellevitš asjade seisu.

Veeproove on võetud ka Karujärvelt ja Mändjalast ning viimased analüüsid olid täiesti korras, kinnitas Raag ajalehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles