Nahaalsed konteinerisolkijad ajavad prügifirmal harja punaseks

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügikast.
Prügikast. Foto: Eva Klaas

Ida-Saaremaa põhjustab prügivedajatele suurt meelehärmi, sest pakendi- ja paberkonteineritesse visatakse igasugust sodi. Kui olukord lähiajal ei parane, jäetakse sorteerimata prügi edaspidi sinnasamasse.

Augusti algul kirjutas OÜ Prügimees tootmisjuht Urmas Meerits Orissaare vallale, et paberi- ja pakendikonteinerite sisu kvaliteet ei kannata mingisugust kriitikat ning viimase tühjendamise ajal olevat ligi veerandi konteineri sisust moodustanud segaolmejäätmed, kirjutab Saarte Hääl.

Sarnane olukord valitseb kogu Ida-Saaremaal, kus ettevõte paberi- ja pakendikonteinereid tühjendab.

«Probleem on just paberikonteineritega, mille kaas on avatud, ja inimesed viskavad sinna mõtlematult kõiksugu asju,» kirjeldas Meerits prügivedajate argimuresid. Seda, kas tegu on puhtalt inimeste nahaalsuse, teadmatuse või mõne muu probleemiga, ta öelda ei osanud.

Küll aga hakkas Meeritsa sõnul olmeprügi eriti silma just viimasel tühjendamisel, pärast selles piirkonnas toimunud prügivedaja vahetust - nüüd korraldab Ida-Saaremaal jäätmevedu Ragn-Sells AS. «Nendel on harvem tühjendusgraafik ja prügi koguneb rohkem,» selgitas ta.

Orissaare vallavalitsuse ehitus- ja keskkonnanõunik Martin Käärid leidis samuti, et prügifirmade vahetus võis elanikes segadust põhjustada, ent harvema tühjendusgraafiku väitega ta nõus ei olnud. Ta andis mõista, et probleem võib olla ka suvitamisajas, mil maapiirkondades on rohkem inimesi.

Kuigi oma kirjas Orissaare vallavalitsusele ähvardas OÜ Prügimees probleemide jätkumisel paberikonteinerite tühjendamise sootuks lõpetada, loodavad nii firma kui vald, et asi selleni ei jõua. Kääridi sõnul on elanikke noomitud ja neile südamele pandud, et konteinerisse pandavad pakendid peavad olema puhtad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles