Porgandipasta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Porgandipasta
Porgandipasta Foto: Jaan Heinmaa

6 portsu

30 min

235 kcal

2 l kanapuljongit (kuubikust)

100 g võid

1 sibul

400–500 g väikesevormilist pastatoodet (risoni vms)

9 porgandit

1–2 dl riivitud parmesani või pecorino-juustu

soola-pipart

hakitud lehtpeterselli

Hoia puljong kuumana. Prae hakitud sibulat suures potis 3/4 võis, kuni see hakkab pruunistuma. Lisa toores kuiv pasta ja kooritud ning jämedalt riivitud porgandid. Prae pannitäit 5 minutit, et ka pasta hakkaks jumet saama. Lisa kruusi haaval puljongit. Iga täie lisamise järel sega rooga ja lase vedelikul täielikult pastasse imenduda. 10–15 minuti pärast on pasta parajalt pehme. Puista juurde parmesan, lisa ülejäänud või ning maitsesta soola-pipraga. Puista üle lehtpeterselli ja lisaportsu juustuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles