Seemnekattega grillkala

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seemnekattega grillkala
Seemnekattega grillkala Foto: Jaan Heinmaa

230 kcal

40 min

4–6 portsu

u 800 g valget kalafileed (paltus, heik, tursk vm)

0,5 dl kõrvitsaseemneid

1 sl koriandriseemneid

1,5 dl hakitud värsket koriandrit või peterselli

2 tl vedelat mett

1 laimi mahl

120 g sulavõid

2 hakitud tšillikauna (roheline jalapeñoon kõige parem), kokku u 4 tl

3 keskmist punast sibulat

soola-pipart

serveerimiseks keedetud või aurutatud riisi

Aseta seemned kilekotti ning rulli tainarulliga läbi kile jämedaks puruks. Sega saadud puru poole koguse hakitud koriandrilehtede ja kogu tšilli, mee, laimimahla ning võiga ühtlaseks pastaks. Maitsesta soola ja pipraga.

Kuumuta ahjugrill või kasuta õuegrilli. Tõsta portsjoniteks lõigatud kala ahjuplaadile või grillrestile ning puista ümber sibulasektorid. Nirista pannitäiele 4–5 sl maitsevõid ja puista peale ülejäänud hakitud koriander. Maitsesta soola ja pipraga. Küpseta kala 3–4 minutit mõlemalt poolt. Sibulad võivad ahjus või grillil olla kuni 7 minutit. Serveeri riisi ja järelejäänud maitsevõiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles